Grad Vukovar od 2016. godine organizira jednodnevne izlete u Bizovačke toplice za vukovarske umirovljenike sa 60 i više godina starosne dobi.Po 200 umirovljenika s četiri autobusa na izlete odlazi svakoga utorka tijekom ljetnih mjeseci, a danas ih je tradicionalno posjetio i gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima.

Izdvajanjem sredstava iz proračuna za ovu namjenu Grad Vukovar nastoji poboljšati kvalitetu života vukovarskih umirovljenika u vidu društvenog života te zajedničkog druženja. Podsjetimo, osim toga, iz gradskog proračuna značajna sredstva izdvajaju se i za druge vrste pomoći umirovljenicima poput mjere Grad koji brine te kroz isplatu božićnica.

Grad Vukovar za izlete u Bizovačke toplice izdvojio je 20.000 eura, a gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je važnost brige o sugrađanima starije životne dobi.
Vrlo uspješan projekt putem kojega nešto manje od 2000 vukovarskih umirovljenika dolazi u Bizovačke toplice i ovdje provodi svoje ljetne dane kroz zabavu i rekreaciju. Također, ljekovita voda iznimno je povoljna za zdravlje, koje je najvažnije za naše sugrađane starije životne dobi. Odaziv je velik i izrazito nam je drago da je tome tako. Pozivam sve umirovljenike da se prijave na izlete i iskoriste vruće dane najbolje što mogu“, rekao je gradonačelnik Penava.

Ivica Andabak, voditelj kupališta Bizovačkih toplica izrazio je zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom s Gradom Vukovarom.
Izrazito nam je drago što su vukovarski umirovljenici upravo Bizovačke toplice prepoznali kao svoje središte za odmor, ali i za liječenje. Imamo u ponudi i termalnu vodu te lječilište, stoga mogu kroz kupanje popraviti i svoje zdravlje. Sjajna suradnja koja će zasigurno potrajati, a nadamo se i na još višem nivou“, rekao je Andabak.

Uz zajedničko druženje upriličena je i podjela tzv. langošica. Umirovljenici na posljednji izlet idu 27. kolovoza, a zainteresiranost je velika te se prijaviti može u prostorijama Hrvatske udruge umirovljenika i invalida rada Grada Vukovara na adresi 204. vukovarske brigade 6 (Vila Fatma ) u Vukovaru.