Dana 18. listopada 2024. Udruga udomitelja Vukovarsko-srijemske županije "Zagrljaj" organizirala je Regionalni susret udomitelja u Vukovaru, u sklopu programa "Za bolje sutra", koji se uspješno provodi već drugu godinu. Nositelj programa je Udruga "Zagrljaj", dok su partneri na programu Grad Vukovar i Hrvatski zavod za socijalni rad, područni ured Vukovar.

Cilj bio je programa unaprijediti kvalitetu skrbi za udomljenu djecu, pružiti podršku i osnaživanje udomiteljima te osigurati sigurno okruženje za rast i razvoj, socijalizaciju i integraciju udomljene djece.

Na susretu je predstavljen program "Za bolje sutra", uključujući dosadašnje aktivnosti koje su uspješno provedene, kao i one planirane u budućnosti.

Ovaj susret, koji se održao u Vukovarskoj kući u Adici, okupio je udomitelje, stručnjake i predstavnike institucija uključenih u udomiteljstvo, pružajući platformu za razmjenu iskustava i jačanje međusobne suradnje. Svojim prisustvom su ovaj značajan događaj podržali predstavnici partnerskih organizacija - Hrvatskog zavoda za socijalni rad, područni ured Vukovar i predstavnici Grada Vukovara – pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Paloš i zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

Kroz zajedništvo, suradnju i međusobnu podršku, korak po korak gradimo svjetliju budućnost za one kojima je to najpotrebnije.

Program "Za bolje sutra" financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Poziva „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga za razdoblje 2023. do 2025.“, a sufinancira Grad Vukovar.