×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/02/26/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/02/26/01

{gallery}2015/02/26/01{/gallery} U petak 20. veljače u organizaciji Europskog doma Vukovar, Projekt centra Borovo i Kluba mladih Općine Tompojevci u Hotelu Lav je održana konferencija pod nazivom Mreža mladih u zajednici.
Cilj konferencije bio je okupiti mlade, predstavnike jedinica lokalne samouprave te lokalne medije. Nakon pozdravnih riječi organizatora i predstavnika jedinica lokalne samouprave, konferenciju je svojim izlaganjima otvorilo šestero uvodničara. Ispred Europskog doma Vukovar govorile su Dijana Antunović Lazić i Ranka Kojčinović koje su predstavljale projekt Mladi zajedno i njegov nastavak Mreža mladih u zajednici. Predstavljen je i priručnik Od institucije do životne prakse – volontiranjem do stjecanja radnog iskustva kao jedan od rezultata projekta koji je prethodio ovomu i na kojemu je također ostvarena suradnja s općinama Tompojevci, Borovo, Negoslavci, Trpinja i gradom Ilokom. U priručniku su sažeti osobni iskazi mladih osoba o dobrobiti volontiranja i aktivnog djelovanja što je bio uvod u sam cilj projekta, ali i konferencije. O nastanku i djelovanju mreže projekt centara govorio je načelnik Općine Borovo, Zoran Baćanović, koji je ujedno i predsjednik Projekt centra Borovo, a predstavio je i rad Projekt centra Negoslavci. Oba projektna centra rezultat su prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Srbije. Klub mladih Općine Tompojevci predstavila je članica Kristina Kovačić koja je govorila o djelovanju Kluba kroz pet mjesta u općini, od kojih su neka aktivnija dok se u nekim aktivnost treba pojačati, a sve je to u planu aktivnosti ovoga projekta kojemu je cilj umrežiti mlade kako iz pojedine općine, tako i međuopćinski, odnosno i s općinama i gradovima koji su uključeni u projekt. Goran Jelenić je ispred PRONI centra predstavio Volonterski centar Vukovar, svrhu postojanja ovog centra i način djelovanja te je objasnio kako se tamo mogu prijaviti i potražitelji volontera, ali i sami volonteri koji će biti uvedeni u bazu te će biti pozivani po potrebi i prema sklonostima koje navedu pri prijavi. O sudjelovanju mladih u savjetodavnim tijelima Grada Vukovara te o novoosnovanom Savjetu mladih govorio je Siniša Mitrović kao predstavnik Grada i stručni suradnik za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama. Predstavio je i vrijedni rad prethodnog sastava Savjeta te naglasio da rad članova i članica iz prethodnog saziva i njihova iskustva mogu biti od velike pomoći novoizabranima. Siniša Mitrović također je govorio o djelovanju Vijeća za prevenciju koje je platforma otvorena za sve koji se žele aktivirati u radu za dobrobit grada.
Nakon izlaganja uvodničara konferencija je završila u diskusiji određenih sudionika koji su se javili za riječi poticanja na aktivno djelovanje i odazivanja na razne aktivnosti koje mogu biti od velike koristi, kao što je bila i ova konferencija za mlade gdje smo imali priliku dobiti korisne informacije.
Donatori konferencije bili su Ministarstvo socijalne politike i mladih te Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.