×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/02/24/05
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/02/24/05

{gallery}2015/02/24/05{/gallery} Grad Vukovar u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske organizirao je dva predstavljanja novih zakonskih regulativa vezanih za neprofitne organizacije.

Zbog iznimnog interesa predstavljanje je održano u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara gdje je sudionike pozdravila zamjenica gradonačelnika Marija Budimir te u dvorani Ružičkine kuće gdje se sudionicima obratio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Predstavljanje novih zakonskih regulativa vezanih za neprofitne organizacije okupio je gradonačelnike, načelnike općina, pročelnike i službenike gradova i općina Vukovarsko-srijemske županije te predstavnike udruga.

Interes za navedena predstavljanja bio je iznenađujuće pozitivan i dobro je odjeknuo u javnosti što nam daje dodatnu motivaciju da kao gradska uprava ustrajemo u našem novom programu pokrenutom s ciljem suradnje i pomoći civilnom društvu u razvoju u našem gradu.

Ovom prigodom gđa. Vesna Lendić Kasalo, dipl. iur., zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske predstavila je Zakon o udrugama, Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja registra udruga RH i registra stranih udruga u RH, Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, a dotakla se i nove Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge.