{gallery}2015/09/07/07{/gallery}Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je predstavnike nagrađivanog borilačkog kluba Vukovarski sokol.


Ovom prilikom članovi kluba gradonačelnika Penavu upoznali su s najnovijim rezultatima.


U organizaciji splitskog JJK Uragan pod vodstvom Hrvoja Znaora od 21. do 23. 8. održan je World Martial Arts Games 2015 u Splitu, svjetsko natjecanje u borilačkim vještinama. Klub Vukovarski sokol, pod vodstvom trenera Josipa Crnjca, nastupio je sa svoja tri borca Matijašević Denisom, Sablić Markom i Binder Davidom kojem je ovo i prvi nastup na nekom takvom natjecanju. Natjecanje je okupilo veliki broj natjecatelja u borilačkim sportovima iz cijelog svijeta, Ukrajine, Makedonije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Azerbejdžana, Srbije, Italije, Irana Hrvatske sa specijalnim gostom legendom tog sporta Ernestom Hoostom.


Borci Vukovarskog sokola ponovili su uspjehe s prethodnih natjecanja osvojivši sveukupno 11 medalja od toga: Denis Matijašević je osvojio jedno zlato, dva srebra i dvije bronce, Marko Sablić je osvojio jedno zlato jedno srebro i jednu broncu i David Binder kojem je ovo bilo prvo natjecanje osvojio je jedno srebro i dvije bronce. Natjecanja su održana u grapplingu gi i no gi, combat ju jutsu, jiu jitsi, amaterskom mma u različitim kategorijama.
„Denis Matijašević imao je i svoj prvi profesionalni meč u MMA borbi u subotu 22.08.2015. na Fight Night Champion koji je nažalost izgubio od iskusnijeg borca Ivana Gluhaka, međutim unatoč porazu nije razočarao svojim nastupom jer je pokazao veliku srčanost i volju", rekao je trener Crnjac.
Također, trener Crnjac je istaknuo da je izuzetno zadovoljan nastupom svojih boraca i njihovim uspjehom obzirom na brojnost i veće iskustvo natjecatelja te je uputio još jednom čestitke borcima na postignutim rezultatima i osvojenim medaljama.


Čestitke je borcima uputio i gradonačelnik Penava. „Posebno mi je drago što ovako mlad vukovarski klub koji djeluje tek dvije godine ostvaruje takve rezultate. Iako se nalaze u prostorima koji ne ostvaruju potrebne uvjete za rad, to nadoknađuju svojom srčanošću i energijom," rekao je gradonačelnik Penava ističući kao važan segment djelovanja kluba i rekreacijski dio koji se posebno tiče obučavanja Vukovarki u samoobrani.


Klubu Vukovarski Sokol i treneru Josipu Crnjcu krajem studenog dodjeljuju se nagrade ulaska u kuću slavnih u Barceloni.


Grad Vukovar financira 60 sportskih klubova koji djeluju na području Vukovara te za to iz Proračuna izdvaja 10 milijuna kuna. Mnogi od tih klubova još uvijek djeluju u neprilagođenim uvjetima, ali unatoč tome ostvaruju izvanredne rezultate kojima promoviraju svoj grad.