×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/09/07/07
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/09/07/07

{gallery}2015/09/07/07{/gallery}Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava primio je predstavnike nagrađivanog borilačkog kluba Vukovarski sokol.


Ovom prilikom članovi kluba gradonačelnika Penavu upoznali su s najnovijim rezultatima.


U organizaciji splitskog JJK Uragan pod vodstvom Hrvoja Znaora od 21. do 23. 8. održan je World Martial Arts Games 2015 u Splitu, svjetsko natjecanje u borilačkim vještinama. Klub Vukovarski sokol, pod vodstvom trenera Josipa Crnjca, nastupio je sa svoja tri borca Matijašević Denisom, Sablić Markom i Binder Davidom kojem je ovo i prvi nastup na nekom takvom natjecanju. Natjecanje je okupilo veliki broj natjecatelja u borilačkim sportovima iz cijelog svijeta, Ukrajine, Makedonije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Azerbejdžana, Srbije, Italije, Irana Hrvatske sa specijalnim gostom legendom tog sporta Ernestom Hoostom.


Borci Vukovarskog sokola ponovili su uspjehe s prethodnih natjecanja osvojivši sveukupno 11 medalja od toga: Denis Matijašević je osvojio jedno zlato, dva srebra i dvije bronce, Marko Sablić je osvojio jedno zlato jedno srebro i jednu broncu i David Binder kojem je ovo bilo prvo natjecanje osvojio je jedno srebro i dvije bronce. Natjecanja su održana u grapplingu gi i no gi, combat ju jutsu, jiu jitsi, amaterskom mma u različitim kategorijama.
„Denis Matijašević imao je i svoj prvi profesionalni meč u MMA borbi u subotu 22.08.2015. na Fight Night Champion koji je nažalost izgubio od iskusnijeg borca Ivana Gluhaka, međutim unatoč porazu nije razočarao svojim nastupom jer je pokazao veliku srčanost i volju", rekao je trener Crnjac.
Također, trener Crnjac je istaknuo da je izuzetno zadovoljan nastupom svojih boraca i njihovim uspjehom obzirom na brojnost i veće iskustvo natjecatelja te je uputio još jednom čestitke borcima na postignutim rezultatima i osvojenim medaljama.


Čestitke je borcima uputio i gradonačelnik Penava. „Posebno mi je drago što ovako mlad vukovarski klub koji djeluje tek dvije godine ostvaruje takve rezultate. Iako se nalaze u prostorima koji ne ostvaruju potrebne uvjete za rad, to nadoknađuju svojom srčanošću i energijom," rekao je gradonačelnik Penava ističući kao važan segment djelovanja kluba i rekreacijski dio koji se posebno tiče obučavanja Vukovarki u samoobrani.


Klubu Vukovarski Sokol i treneru Josipu Crnjcu krajem studenog dodjeljuju se nagrade ulaska u kuću slavnih u Barceloni.


Grad Vukovar financira 60 sportskih klubova koji djeluju na području Vukovara te za to iz Proračuna izdvaja 10 milijuna kuna. Mnogi od tih klubova još uvijek djeluju u neprilagođenim uvjetima, ali unatoč tome ostvaruju izvanredne rezultate kojima promoviraju svoj grad.