{gallery}2015/09/18/04{/gallery} Pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović nazočila je Večeri mađarskog folklora koja se već po 8. puta održava u Vukovaru.

Udruga Mađara Grada Vukovara osnovana je 2008. godine te od tada svake godine tradicionalno održava Večer Mađarskog folklora. Ove godine, manifestaciju je otvorio ženski pjevački zbor Udruge Mađara Grada Vukovara „Jesenska ruža" koji nastupa diljem Hrvatske, Mađarske i Vojvodine potičući i razvijajući ljubav prema mađarskoj pjesmi i kulturi.
Uz ovaj zbor nastupile su i plesne skupine „Čardaš" iz Suze, plesna skupina iz Vardarca, plesna skupina iz Batine i plesna skupina „Meček" iz Pećuha.

Večeri mađarskog folklora gostovali su i gospodin Robert Janković, izvršni predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske i gospođa Judith Szabo, voditeljica uprave pri Uredu za nacionalnu politiku Vlade Mađarske.

Grad Vukovar materijalno i moralno podupire rad Udruge Mađara Grada Vukovara te na takav način potiče razvoj kulturnog statusa mađarske nacionalne manjine u Vukovaru.