×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/09/19/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/09/19/02

{gallery}2015/09/19/02{/gallery} Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović nazočila je Memorijalu slavonskih zrakoplovaca koji već po 8. put organizira Aeroklub „Borovo".

Tijekom borbe za Vukovar 1991. godine Aeroklub „Borovo" izgubio je velik broj svojih članova redom pilota, padobranaca i modelara koji su časno položili živote na oltar domovine. Nakon povratka u Vukovar, 1998. godine, Aeroklub „Borovo" odlučio je iskazati čast poginulim braniteljima u obrani domovine te je na prostorima Aerokluba njima u čast podignuta spomen ploča. Također, smatrali su kako uspomenu na poginule članove i branitelje Vukovara trebaju njegovati i svojim djelovanjem pa su i ove godine organizirali manifestaciju Memorijal slavonskih zrakoplovaca koji se održava njima u čast.

Osim članova Aerokluba Memorijalu su nazočili i roditelji i djeca poginulih branitelja, program je sadržavao skok padobranaca, komemoraciju i polaganje vijenaca ispred spomen ploče, nastup aviona PILATUS PC-9 HRZ-a i natjecanje motornih pilota u preciznom slijetanju avionima.