×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2015/09/26/03
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2015/09/26/03

{gallery}2015/09/26/03{/gallery} Predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić otvorio je 12. Memorijalni veslački maraton koji se održava za sve poginule u Vukovaru i članove kluba od kojih su njih 32 položili svoje živote na oltar Domovine.

Riječ je o daljinskoj regati dugoj 26 kilometara, a natječu se isključivo osmerci. Start i cilj su ispred HVK Vukovar, a veslači veslaju 13 km uzvodno i 13 km nizvodno.

Natjecanje je međunarodnog karaktera, a nastupilo je osam posada među kojima su veslački klub "Izola" iz Slovenije, ekipa Francuza iz Pariza kojima je čamac i vesla osigurao klub domaćina te ekipe iz Dubrovnika, Metkovića i Zagreba.
Predsjednik Gradskog vijeća Gavrić istaknuo je kako je Vukovar ponosan što ima klub koji djeluje već preko stotinu godina i da je veslanje tradicija našega grada.
Pobjednik u kategoriji "Gradova" je posada "Grada Vukovara". Ujedno su i ukupni pobjednici. Stazu od 26 km (13 uzvodno i 13 nizvodno) izveslali su u vremenu 1.34.37.
U pobjedničkom osmercu veslali su: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, Ivan Vodopić, Marko Kunac, Harald Brandt, Mato Brandt i korm. Domagoj Džalto.
U kategoriji "Otvorena" prva je bila posada "A je to" iz Zagreba s vremenom 1.46.23. dok je u kategoriji "Veterani" prva je stigla posada VK.Izola iz Izole (Slovenija) s vremenom 1.43.20.