{gallery}2015/10/01/02{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović povodom Međunarodnog dana starijih osoba posjetili su Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar u kojemu trenutno boravi 110 korisnika.

Ravnateljica Doma Željka Rajković prigodno je pozdravila sve okupljene, a učenici Osnovne škole Antuna Bauera izveli su program za svoje starije sugrađane i na takav im način uljepšali ovaj dan.

Gradonačelnik Penava čestitao je okupljenima Međunarodni dan starijih osoba i izrazio zadovoljstvo što je mogao provesti ugodne trenutke sa korisnicima Doma, izražavajući žaljenje kako se starije osobe nerijetko osjećaju društveno marginaliziranima. „Grad Vukovar na različite se načine trudi kako bi starijim osobama maksimalno olakšao životne teškoće. Upravo zbog toga osigurali smo besplatni prijevoz za sve starije od 65 godina i financijsku pomoć kroz božićnice. Osim toga, surađujemo i s udrugama umirovljenika pa tako zajednički organiziramo izlete u Bizovac. Nedavno smo uveli i autobusnu liniju gradskog prijevoza koja ide kroz gradsku četvrt Lužac i time omogućili lakši pristup starijim mještanima Domu zdravlja, tržnici i ostalim sadržajima koje nudi Vukovar," naglasio je gradonačelnik Penava najavivši kako će korisnici Doma uskoro primiti donaciju jabuku tvrtke Lori fructus koja je u vlasništvu obitelji Krolo.