{gallery}2016/02/15/02{/gallery} Povodom Valentinova Grad Vukovar je već petu godinu tradicionalno organizirao svečani ručak za bračne parove koji su u braku 50 i više godina.

Na poziv gradonačelnika Ivana Penave na zajednički ručak i druženje u Hotelu „Lav" odazvalo se 57 parova koji su uz glazbu i ples u veselju proslavili dan zaljubljenih poručivši svima kako je recept za uspješan i dugovječan brak puno razgovora, još više kompromisa, a najviše ljubavi. Nakon ručka uslijedio je ples srca, a za dobru zabavu pobrinuo se „Babylon band" iz Vukovara. Rezanje slavljeničke torte pripalo je supružnicima Draganu i Štefici Bekić koji su čak 63 godine u sretnom braku.

Događaju su prisustvovali gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Pilip Karaula te pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnost Ana Živanović.

Gradonačelnik Penava je čestitao bračnim parovima Dan zaljubljenih istaknuvši kako okupljeni parovi trebaju biti uzor mlađim bračnim parovima te onima koji se tek spremaju uploviti u bračnu luku te dodao kako je Valentinovo posebno u Vukovaru, gradu koji ima toliko lijepih priča, a jedna od najljepših je svakako ljubav.