×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/stories/2016/02/16/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/02/16/01

{gallery}2016/02/16/01{/gallery} Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček zajedno s pročelnicom UO za društvene djelatnosti Anom Živanović u svom uredu je primio predstavnike Saveza društava multiple skleroze Hrvatske.

Na sastanaku simboličnog naziva „Kava s gradonačelnikom" u sklopu aktivnosti projekta „SOS za MS – podrška i razvoj socijalnih usluga i inkluzivnog votolnterstva" predstavnici Saveza društava multiple skleroze Hrvatske predstavili su rezultate projekta, a udruga Društva multiple skleroze Vukovarsko – srijemske županije prezentirala je rad i dugoročne ciljeve ove inicijative.

Koordinatorica programa i projekata Saveza društava multiple skleroze Hrvatske Tanja Malbaša rekla je kako su ovim sastankom ušli u završnicu projekta koja je predviđena za kraj veljače te istaknula da za multiple sklerozu nema lijeka, da nema predvidiv tijek bolesti i upravo po tome se razlikuje od ostalih oblika invaliditeta te se zbog toga javljaju problemi prilikom zapošljavanja ali i pri svakodnevnim obvezama osoba s multiple sklerozom. Kao najveću problematiku na području Vukovarsko-srijemske županije, ali i RH navela je neadekvatno zbrinjavanje osoba s multiple sklerozom. Aktivnostima u okviru projekta su podignute usluge volonterstva običnih građana, drugih udruga te samih članova koji si međusobno pomažu.

U sklopu projekta potpisana su 43 volonterska ugovora, više od 500 osoba sudjelovalo je u aktivnostima projekta, zaposleno je sedam osoba, održano je sedam radionica, sedam tribina u svih sedam partnerskih organizacija i sklopljeno niz partnerstava s ostalim organizacijama civilnog društva i institucijama koje će i nakon završetka projekta nastaviti suradnju sa udrugama članicama. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda i vrijedan je 522 000 kuna.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako Grad Vukovar podupire rad Saveza, prvenstveno putem Javnih poziva za financiranje udruga, ali i kod većih i značajnijih događanja na području grada Vukovara te kako se suradnja može očekivati i u budućnosti.

Procijenjeno je da u Hrvatskoj postoji oko 4.000 oboljelih od multiple skleroze.