{gallery}2016/04/25/10{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava primio je članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg Bosne - Posušje.

Članovi Udruge su proveli akciju prikupljanja sredstava za projekt obnove vukovarskog Vodotornja te su gradonačelniku Penavi uručili ček s iznosom od 24 tisuće kuna prikupljenih sredstva.

Gradonačelnik Penava je zahvalio na donaciji naglasivši još jednom kako uopće nije važna visina doniranog iznosa već zajedništvo koje se pokazuje na djelu.

„Od Mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, Vodotoranj čeka. Konačno, dočekali smo vrijeme kada će simbol otpora, gorostas koji je odolijevao silnim neprijateljskim granatama zaživjeti u jednom potpuno drugom ruhu" rekao je Penava, naglašavajući kako iz dana u dan svjedoče onoj puno važnijoj priči - priči zajedništva koje je ujedinilo Hrvate u Domovini i svijetu

Mladen Bašić predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg Bosne - Posušje je uručio gradonačelniku ček s donacijom, naglašavajući kako su članovi Udruge uvijek tu za Vukovar i Hrvatsku i u ratu i u miru.

U sklopu svog posjeta Vukovaru Udruga je obišla Mjesto sjećanja- vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Spomen obilježje Ovčara, Vodotoranj te Spomen dom Trpinjska cesta.