{gallery}2016/04/25/04{/gallery} Na stadionu u Borovo Naselju svečano je otvoren 14. Memorijalni turnir vukovarskih branitelja uzrasta do 14 godina. Postrojenim ekipama i nazočnima obratili su se u ime organizatora i branitelja Ivo Kovačić, u ime Županije dožupan Željko Cirba, u ime HNS-a, predsjednik Županijskog nogometnog saveza Josip Kuterovac te u ime grada Vukovara gradonačelnik Ivan Penava, koji je ispucavanjem lopte otvorio turnir.

„Nema ljepše slike za nas u Vukovaru, sva mladost klubova iz Hrvatske su se našli u Vukovaru zajedno s našom dijasporom iz Švicarske, Njemačke i Austrije. Naša budućnost u hrvatskom zajedništvu stoji na istoj liniji, simbolično na nogometnom igralištu. Jedna prekrasna priča, priča koju pričaju braniteljske udruge već četrnaestu godinu za redom skupa s Hrvatskim nogometnim savezom uz potporu Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije", rekao je nakon svečanog otvaranja turnira gradonačelnik Ivan Penava.

Turnir je svečano zatvorene u nedjelju na stadionu u Borovu Naselju proglašenjem pobjednika i uručivanjem pehara. Ove godine pobjedu je odnio Dinamo iz Zagreba.

Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa podijeljenih u 4 skupine.