Gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penavu posjetili su učenici 3. razreda Osnovne škole Blage Zadre te se ovom prilikom u sklopu nastave, upoznali sa poslom koji gradonačelnik obavlja.

Naime, učenici trećih razreda osnovnih škola u školskom kurikulumu obrađuju teme koje se odnose na poznavanje njihovog zavičaja i grada.

U veselom i opuštenom razgovoru djeca su gradonačelniku postavila niz pitanja, ali i izrekli svoje želje. Tako ih je zanimalo kako se postaje gradonačelnik i što gradonačelnik radi. Među željama su uglavnom bila nova igrališta, a čuo se i  prijedlog da se u Vukovaru napravi muzej svjetskih zastava.

U sklopu utvrđivanja navedenih tema, izlet u prostore gradske uprave i susret s gradonačelnikom učenicima pomaže doživjeti i bolje shvatiti posao koji gradonačelnik obavlja te ustrojstvo Grada. Upoznavanje gradonačelnika i njegovih suradnika u vidu osoba koje mogu utjecati na kvalitetu života njih kao djece te njihovih sugrađana pomaže boljem razumijevanju pojma lokalne zajednice.

„Uvijek sam zadovoljan kada su u blizini djeca i oduševljen sam njihovim idejama, ali i prijedlozima. Iznenadila me je i obradovala izuzetno razvijena svijest kod djece o očuvanju okoliša, ali i  emocija koju ova djeca imaju za svoj grad. Ponosan sam što najmlađi Vukovarci vole svoj grad što nam ulijeva nadu da su pred nama generacije koja će izgrađivati još kvalitetniji, ljepši i bolji Vukovar.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te zahvalio učenicima i učiteljicama na posjeti.