Već treću godinu za redom, Grad Vukovar u suradnji s Udrugom hrvatskih tržnica sudjeluje u projektu „Certificiranje seljačkih tržnica" kojim se postiže pravo na uporabu zaštićene oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka". Ovim projektom trenutno je obuhvaćeno 16 gradova u Republici Hrvatskoj te više od 600 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava što najbolje govori o njegovoj uspješnosti i prihvatljivosti.

Povjerenstvo za nadzor i dodjelu oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka" koje čine predstavnici Gradske tržnice Vukovar i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju posjetilo je 28 poljoprivrednih proizvođača koji svoje proizvode prodaju na Gradskoj tržnici Vukovar i koji su podnijeli zahtjeve za certificiranje.
Certificiranje za proizvođače je besplatno, a uz sami certifikat proizvođaču se dodjeljuje i pregača te majice s logom „Proizvodi hrvatskog seljaka" i Gradske tržnice Vukovar.

Cilj ovog projekta je promocija domaćeg proizvode, jamstvo podrijetla proizvoda koje kupci kupuju, a certificiranim proizvođačima se olakšava plasman proizvoda i stvara se zaštita od nelojalne konkurencije. Osim toga ovo je izvrsna prilika da se turistima prikaže sva raznolikost ponude tradicijske hrane i na taj način najbolje prezentiraju naše kulturne i prirodne vrijednosti.

Gradonačelnik Grada Vukovara čestitao je proizvođačima i uručio im certifikate izražavajući svoje zadovoljstvo što se i na ovakav način potiče i podržava daljnji razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i domaća proizvodnja.

„Ovime želimo promovirati domaće proizvode i proizvođače te istaknuti kvalitetu proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, a istovremeno kod naših sugrađana probuditi svijest da trebaju kupovati sezonske proizvode lokalnih proizvođača.  Cilj nam je uputiti ljude na tržnicu gdje mogu kupiti proizvode poznatog porijekla,“ rekao je gradonačelnik Ivan Penava ističući kako je ove godine Grad Vukovar osigurao čak 800.000 kuna sredstava za potpore poljoprivrednicima te im na takav način omogućiti kupovinu alata, mehanizacije, košnica te podržati marketinške aktivnosti.