Nakon rekordno brzo iskorištenih sredstava iz prvog Javnog poziva kojim je vukovarskim poduzetnicima dodijeljeno 2.700.000,00 kuna, osigurana su dodatna sredstva za još jedan Javni poziv težak 1.100.000,00 kuna čime je Grad Vukovar ove godine za ovakav vid poticajnih mjera vukovarskom gospodarstvu namijenio 3.800.000,00 kuna.

Temeljem drugog Javnog poziva koji je bio otvoren od 16. travnja, a zatvoren 26. travnja zbog utrošenih sredstava, zaprimljeno je ukupno 89 zahtjeva, a odobreno je ih je 47. Sufinancirani su troškovi 29 obrta i 18 trgovačkih društava koji zajedno upošljavaju 276 osoba.

Ugovore su poduzetnicima svečano uručili gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te zamjenici Marijan Pavliček i Ivana Mujkić.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako su višegodišnja ulaganja u gospodarstvo rezultirala porastom broja radnih mjesta koje se na području grada Vukovara bilježi i u prva četiri mjeseca ove godine. „Nakon prvog Javnog poziva putem kojeg smo u gospodarstvo plasirali 2.700.000,00 kuna, odlučili smo se i za drugi te na raspolaganje stavili dodatnih 1.100.000,00 kuna. Sredstva su u kratkom roku utrošena od strane 47 poduzetnika koji na našem području upošljavaju 276 osoba. Sav trud rezultirao je i porastom broja radnih mjesta koje bilježimo i u prva četiri mjeseca ove godine, a broj zaposlenih prelazi 10.000.,“ rekao je gradonačelnik Penava te dodao kako je Grad Vukovar u ovoj godini izdvojio 5,5 milijuna kuna za gospodarstvo što je za deset puta više od iznosa koji na godišnjoj razini izdvaja Vukovarsko-srijemska županija.

Gradonačelnik Penava istaknuo je i kako je u posljednjih pet godina u vukovarsko gospodarstvo uloženo 50 milijuna kuna, a vukovarskim poduzetnicima poželio je uspjeh u nastavku poslovanja.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić rekla je kako su osnovni uvjeti za dodjelu bespovratne potpore bili da tvrtka posluje na području grada Vukovara, da je investicija realizirana na području Vukovara te da imaju minimalno jednu zaposlenu osobu s područja grada. „Visina potpore koju su poduzetnici mogli ostvariti kretala se od 2.000 kuna do 200.000 kuna, a nakon potpisa ugovora od njih se očekuje da sljedećih godinu dana održe svoje poslovanje na području grada Vukovara. “, pojasnila je pročelnica Grubišić.