Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je posjetio prostore tvrtke Dental-ant d.o.o. u Poslovno-inovacijskom centru BIC Vukovar.

Dental-ant d.o.o. tvrtka je iz  Srbije koja je 2011. godine došla u Hrvatsku te početkom 2018. godine prepoznala prednosti poslovanja u Vukovaru (poticajne mjere, povoljni uvjeti najma prostora, geografski položaj) zbog čega mijenja sjedište i svoje poslovanje premješta iz Zagreba u Vukovar, u prostor Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar.

Tvrtka Dental-ant d.o.o. provela je EU projekt naziva „Proširenje djelatnosti i unaprjeđenje kapaciteta tvrtke Dental-ant d.o.o.“ kao dio Intervencijskog plana Grada Vukovara, a njime se oprema proizvodna jedinica za proizvodnju medicinskih proizvoda za dentalnu upotrebu, čime se osiguravaju uvjeti za proizvodnju, pakiranje i distribuciju takvih proizvoda. Ukupna vrijednost projekta je 541.329,73 kuna, a iznos koji je sufinancirala EU je 460.130,25 kuna. Na ovaj način tvrtka Dental-ant d.o.o. proširuje svoju djelatnost iz prodajne u proizvodnu, jača tržišnu poziciju, povećava prihode te otvara radna mjesta.

Direktorica tvrtke Dental-ant d.o.o., Dragana Antunović, naglasila je prednosti poslovanja u Vukovaru te zahvalila Gradu Vukovaru, Razvojnoj agenciji Vukovar i Vukovarskoj gospodarskoj zoni na iznimnoj susretljivosti i suradnji. „Tvrtka se bavi proizvodnjom komponenata za dentalne implantate koje ćemo izvoziti direktno u Europsku uniju do krajnjih potrošača, odnosno stomatoloških ordinacija. Upravo položaj Vukovara i njegovo članstvo u Europskoj uniji smatramo prednosti, stoga smo se odlučili proizvodnju smjestiti ovdje.“, istaknula je Antunović te dodala kako ih uskoro očekuje zapošljavanje stručnog kadra, krajem kolovoza ove godine započinju i prve serije izvoza, a u svoju djelatnost će uložiti 3,5 milijuna eura.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava ovom prilikom rekao je da Grad Vukovar sa svakim poduzetnikom i investitorom gradi kvalitetne i učinkovite odnose bazirane na otvorenosti i suradnji. „Vidjevši prednost u privlačenju manjih poduzetnika, usmjerili smo svo naše znanje i trud te iskoristili naše prednosti poput pozicije na Dunavu i činjenicu da smo u Europskoj uniji, što može biti odskočna daska za tvrtke koje domicilno ne dolaze iz zemalja Europske unije, a žele svoju djelatnost usmjeriti na europsko tržište. Naša težnja je uvijek da svaka tvrtka u nama i drugim gradskim tvrtkama pronađe kvalitetnog partnera. Takav odnos baziran na otvorenosti, točnosti i susretljivosti daje pozitivne rezultate, nova radna mjesta, veću konkurentnost cjelokupne gospodarske slike.“, rekao je gradonačelnik Penava.

„Ovo je zaista jedna pozitivna poduzetnička priča o tvrtki koja je svoje poslovanje odlučila razvijati u Vukovaru, koja je iskoristila blagodati EU projekata i razvila svoju proizvodnju te stvorila nova radna mjesta u našemu gradu.“, zaključio je gradonačelnik Penava.