Gradonačelnik Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Kristina Bilić posjetili su tvrtku Laba d.o.o. te se susreli s direktorom Dejanom Kolarićem.

Laba d.o.o. bavi se strojnim vezenjem te printanjem tekstilnih proizvoda, a ujedno je i kooperant za tvrtku Benetton. Zapošljava 37 osoba te iz godine u godinu posluje pozitivno.

Prilikom obilaska pogona tvrtke koja uspješno posluje od 1997. godine gradonačelnik Penava osvrnuo se i na vukovarsko gospodarstvo u cjelini te istaknuo kako su brojke u stalnom porastu, pa je tako u kolovozu 2023. godine u Vukovaru bilo 10.652 zaposlenih osoba, što je uspoređujući s kolovozom 2022. godine povećanje od 277 osoba, odnosno 2,6%. "Ponosan sam da je tvrtka koja radi u tekstilnoj industriji, unatoč svim izazovima tržišta, opstala toliki niz godina te da danas zapošljava 37 ljudi. Godinama svojim sredstvima stojimo na raspolaganju poduzetnicima kroz bespovratne potpore i drago mi je da je to prepoznato te mi je zadovoljtsvo ovu posjetu danas predstaviti kao jedan pozitivan primjer dobre prakse.", rekao je Penava.

Direktor tvrtke Laba d.o.o. Dejan Kolarić zahvalio je Gradu Vukovaru na dugogodišnjoj suradnji te podršci kada je u pitanju razvoj i napredak vukovarskih poduzetnika. "U svom poslovanju stalno tražimo nove mogućnosti i mjesta za poboljšanje. Intencija nam je bazirati se na domaće tržište koliko god je to moguće. Grad Vukovar nam daje podršku putem bespovratnih potpora koje nam pomažu u poslovanju.", pojasnio je Kolarić.

Tvrtka Laba samo je jedna od vukovarskih tvrtki koja redovno sudjeluje u javnim pozivima za dodjelu bespovratnih potpora Grada Vukovara, stoga je ovo primjer uspješnog poslovanja poduzetnika na području Vukovara koji se dodatno ostvaruje kontinuirano dobrom suradnjom i komunikacijom Grada Vukovara s gospodarstvenicima.

Pročelnica Bilić dodala je kako je ove godine za potpore vukovarskim poduzetnicima Grad Vukovar osigurao sredstva u visini od 265.445,62 eura, odnosno 2 milijuna kuna. Javni poziv zatvoren je 26. srpnja te je u tijeku završna obrada zahtjeva.