{gallery}2016/06/17/12{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček svečano su otvorili sanirano sportsko igralište u Orahovičkoj ulici, jedno od sedam igrališta saniranih u suradnji s gradskom tvrtkom Komunalac d.o.o.

Igrališta koja su opremljena košarkaškim koševima, malim golovima za nogomet te stolovima za stolni tenis nalaze se u Orahovičkoj ulici, u ulici Stjepana Supanca, Velebitskoj, u ulici Široki put, na Lušcu, u Lipovači te u Sotinu u Ulici Kardinala Alojzija Stepinca.

„Mladim ljudima smo pružili mogućnost da se druže kroz sport i rekreaciju i nadamo se da će ovakve vrste aktivnosti izvući mlade iz kuća", rekao je gradonačelnik Penava te zaigrao košarku s okupljenim sportašima košarkaškog kluba Vukovar koji su oduševljeno komentirali kako su ovakva igrališta neophodna u gradu i time će se svakako poboljšati svakodnevica ovih i budućih generacija.

„U planu nam je do početka iduće godine na još nekoliko lokacija postaviti igrališta ove vrste", rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček naglasivši da će u tom slučaju svaki građanin grada Vukovara imati jedno takvo igralište u krugu od 500m.

Radovi sanacije vrijedni su 143.913,20 kuna i obuhvaćaju pripremu podloge za postavljanje sportske opreme na dječjim igralištima, a vrijednost opreme iznosi 97.800 kuna.