{gallery}2016/06/29/02{/gallery}Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović otvorili su saniranu prometnicu u Ulici Cvjetno naselje na Sajmištu.

„Ova ulica je bila u jako lošem stanju, a primali smo i brojne primjedbe građana te smo se tako odlučili na sanaciju iste. Možemo reći da su stanovnici uistinu zadovoljni sa odrađenom situacijom", rekao je Pavliček.

Projektom je sanirana cesta sa kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, sa uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog sloja od mehaničkog stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje te novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom. Ukupna površina koja se uređuje iznosi 1.530,00 m2.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović rekao je da je ukupna vrijednost izvedenih radova 869.739,52 kn.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček je napomenuo kako je u gradskoj četvrti Sajmište ove godine u planu sanaciju nekoliko ulica te će se u sljedećih nekoliko mjeseci postaviti nekoliko igrališta s obzirom da je infrastruktura u ovom dijelu grada želimo dovesti na razinu kakva je i u ostalim gradskim četvrtima.

„Trenutno se izvode radovi u ulici Bartola Kašića na Mitnici, spoj Ante Starčevića na Dvanaest redarstvenika u Borovu Naselju te Vijenac Ruđera Boškovića u Borovu Naselju na kojem će biti trg sa fontanom, a uskoro kreću radovi u ulicama Franje Kuhača, Kneza Višeslava i Milke Trnine na Budžaku", dodao je pročelnik Martinović istaknuvši kako je realizacija saniranja planiranih ulica do sada stopostotna, a do kraja godine će se ukupno sanirati 25 ulica, za što je u proračunu predviđeno oko 10 milijuna kuna.