{gallery}2016/07/13/05{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i direktor tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak obišli su radove na povećanju energetske učinkovitosti stambenih objekata u Ulici Vile Velebita 166-166 A u Vukovaru. Nositelj projekta je tvrtka Tehnostan.

– Sredstva su dobivena na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji financira radove u iznosu 80°%, s 10% se uključio grad Vukovar, a 10% su sredstva samih stanara koja su dobivena iz pričuve. Stanari zgrada koji su imali najbolju koordinaciju i organizaciju zahvaljujući gradu Vukovaru i tvrtki Tehnostan su uspjeli – rekao je Penava. Penava je dodao da je iznimno zadovoljan razlogom jer će stanarima biti manji računi grijanja, a i sama zgrada će ljepše izgledati.

- Radi se izolacija lođe i izolacija vanjske ovojnice kamenom vunom. Zadovoljili smo uvjet Fonda smanjenje utroška toplinske energije za minimalno 30%. Ukupna vrijednost radova nakon provedenog natječaja je oko 1.200.000,00 kn – rekao je direktor tvrtke Tehnostan Kristijan Lovrenščak.

 

Izvor: www.hrv.hr