{gallery}2016/11/15/04{/gallery} Projekt "Nearly zero energy sport" se provodi u cilju postizanja gotovo nulte potrošnje energije u sportskim objektima provođenjem mjera energetske učinkovitosti i uvođenjem obnovljivih izvora energije.

U sklopu navedenog projekta Grad Vukovar je uključio tri sportska objekta: Sportsku dvoranu Borovo naselje, Sportsko rekreacijski centar Lijeva bara i HNK Vukovar 1991.

U sklopu projekta "Nearly zero energy sport" organizirana je edukaciju o upravljanju sportskim objektima. Edukacija je održana u zgradi poduzetničkog inkubatora u Gospodarskoj zoni Vukovar. Edukaciju su provodili tvrtke Artom d.o.o. i Martin d.o.o., kao i Ured ovlaštenog inženjera strojarstva Davor Savić. Edukacija je provođena za sve osobe koji koriste sportske objekte, kao i za osobe koji upravljaju sportskim objektima.

Inženjeri građevinske, strojarske i elektrotehničke struke koji su izradili Edukaciju su svim posjetiteljima pojasnili kako je moguće postići uštede u sportskim objektima primjenjujući ekonomski opravdane mjere za poboljšanje energetskih svojstava zgrade.

Ispred grada Vukovara na edukaciji su sudjelovali zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček, pročelnica upravnog odjela za prostorno uređenje, provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje i upravljanje gradskom imovinom Ivana Arambašić, te djelatnici upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Ivan Veber i Branko Knežević.