Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović te direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. posjetili su tvrtku Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.

Tvrtka Tehnix d.o.o. partner je na projektu „Vu-eko" s kojima se u Vukovaru nastoji napraviti najmoderniji pokazno-edukacijski centar za održivo zbrinjavanje otpada u kojem se planira otvoriti 25 novih radnih mjesta.

„Osim radnih mjesta, realizacijom ovog projekta bismo trajno riješili problem zbrinjavanja otpada u Vukovaru i okolnim općinama na ekološki prihvatljiv način, a kroz sortirnicu i kompostanu došli bismo do sirovina čijom prodajom bi se značajno povećali prihodi gradske tvrtke Komunalac", istaknuo je gradonačelnik Penava.

Vrijednost projekta je 30.000.000 kn, a Grad Vukovar na projektu sudjeluje zajedno s gradom Velika Gorica i gradonačelnikom Draženom Barišićem te bi, ukoliko uspješno realiziramo projekt, Vukovar i Velika Gorica bili prvi gradovi s ovakvim pogonima na području RH.