Gradonačelnik Ivan Penava obišao je sanirane ulice u vukovarskom prigradskom naselju Sotin – Ulicu kardinala Alojzija Stepinca i Fruškogorsku ulicu. Samo u 2017. godini u sanaciju sotinskih ulica uloženo je gotovo 2 milijuna kuna.
„Nema stajanja. U Vukovaru je i danas prisutna ratom oštećena komunalna infrastruktura koja zahtjeva obnovu. Ovo je nastavak dobre dinamike u sanaciji komunalne infrastrukture. Ulica kardinala Alozija Stepinca vrlo je važna za mještane Sotina jer se u njoj nalaze crkva, škola i Dom zdravlja," istaknuo je gradonačelnik Penava izražavajući zadovoljstvo svakim dijelom Sotina koji ima sanirane prometnice bez rupa, a sve kako bi se i djeca mogla igrati i vozila prometovati.
Sanirane su prometnice u ulici kardinala Alozija Stepinca u dužini od 170 m i u Fruškogorskoj u dužini od 85 m, a ukupna vrijednost sanacije ovih ulica iznosi oko 350 000 kn.
Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović najavio je i buduća ulaganja u komunalnu infrastrukturu među kojima se svakako ističe sanacija državne ceste D2 od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata grada Vukovara do Opatovca.
„Još jedna od važnijih ulica koja će krenuti u sanaciju ove godine u Sotinu je ulica Vladimira Nazora u vrijednosti 3,5 milijuna kuna, a kreće i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda" najavio je Martinović.