Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao sanirano parkiralište u Županijskoj ulici ispred kućnih brojeva 51-55. Navedeno je parkiralište skupa s javnom površinom u suradnji s Upravnim odjelom za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša sanirala gradska tvrtka Komunalac d.o.o.

„U Županijskoj ulici smještena je većina državnih, županijskih i gradskih institucija, a sukladno tome velika je i potražnja za parkirnim mjestima. Zahvaljujući gradskoj tvrtki Komunalac od danas građani i posjetitelji grada Vukovara imaju na raspolaganju nova 24 parkirna mjesta," istaknuo je gradonačelnik Penava.

Provedena je sanacija ceste i parkirališta s kompletnom novom kolničkom konstrukcijom, s uređenjem temeljnog tla, izradom nosivog sloja od mehanički stabiliziranog drobljenog kamenog materijala i izradom nosivog i habajućeg sloja, novim sustavom zatvorene oborinske odvodnje, novom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom te holtikulturalnim uređenjem. Ukupna uređena površina iznosi 661,00 m2., a sanirana su 24 nova parkirna mjesta. Vrijednost izvedenih radova iznosi 350 000 kuna.
„Grad Vukovar kao investitor trenutno je u fazi izgradnje velikog broja parkirnih mjesta na području tržnice. Puštanjem u rad tog parkinga u gradu ćemo dobiti više od 800 parkirnih mjesta, što pod nadzorom Komunalca kao upravitelja parkinzima s naplatom, što pod ovlastima Grada Vukovara," naglasio je direktor Komunalca Igor Štrangarević dodajući kako se do kraja godine u Županijskoj ulici očekuje izgradnja još pet novih parkirališta s ukupnim brojem od 40 parkirnih mjesta.