Atletska staza u sklopu nogometnog stadiona u središtu grada Vukovara dobila je svoj konačni izgled i namjenu te je sada dostupna na korist svim rekreativcima, građanima grada Vukovara te svim posjetiteljima.

Tom prigodom atletsku stazu je sa suradnicima obišao gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te iskoristio priliku da sve građane i širu javnost upozna sa završetkom radova i mogućnošću korištenja staze.

„Završena je prva faza rekonstrukcije stadiona u središtu grada Vukovara u sklopu koje smo napravili i dobili sadržaj koji grad i građani do sada nisu imali. Riječ je o modernoj atletskoj tartan stazi, koja je sačinjena od gumene podne obloge koja ima svojstvo kompenzirati i ublažavati svaki iskorak tijekom trčanja čime predstavlja manji šok za zglobove i organizam trkača“ pojasnio je gradonačelnik Penava.

„Svi građani grada Vukovara koji, na naše zadovoljstvo, u svrhu rekreacije u velikoj mjeri koriste šetnicu uz Dunav i Vuku, ili park – šumu Adicu sada mogu koristiti i dodatni sadržaj za koji smo sigurni da će ga građani znati prepoznati i koristiti na odgovarajući i odgovoran način“ zaključio je Penava.

Prva faza vrijednosti je preko 5,5 milijuna kuna, od čega je 3,5 milijuna kuna uloženu u pripremu staze, a 2 milijuna kuna uloženo je u samo postavljanje staze. Postavljanje staze izvela je talijanska tvrtka Mondo u suradnji s Hrvatskim atletskim savezom. Trenutno je u tijeku i certificiranje staze nakon kojega će se na njoj moći održavati domaća i međunarodna natjecanja.

Tijekom iduće godine uslijediti će druga faza rekonstrukcije ovog kompleksa, ujedno i završna faza, koja će uključivati uređenje nogometnog terena, rušenje postojećih objekata i izgradnja nove tribine za gledatelje sa svlačionicama, izgradnja parkirnih mjesta za stadion kao i rušenje postojeće i izgradnja nove ograde stadiona uz hortikulturno uređenje cijeloga kompleksa. Realizacija završne faze projekta biti će omogućena putem proračunskih sredstava Grada Vukovara, a dijelom iz sredstava europskih fondova.