Nakon što je, na radost svih mališana, novo, moderno igralo tzv. zip line postavljeno na dječjem igralištu u gradskoj četvrti Olajnica, spremno su ga dočekali i najmlađi Vukovarci koji svoje slobodno vrijeme provode na dječjem igralištu u Ulici Vijenac Ruđera Boškovića u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Ukupna vrijednost igrala je 72.615,00 kuna s PDV-om, a proizvođač je tvrtka ZZ concept d.o.o. iz Zagreba. Potrebne građevinske radove te pristupnu stazu prema igralu izvodila je tvrtka Komunalac d.o.o., stoga, ukupna vrijednost projekta s radovima iznosi 135.115,00 kuna s PDV-om.

No, na igralište je sada, uz novi, popularan sadržaj, na zamolbu građana i roditelja postavljena i slavina za vodu koja je potpuno funkcionalna i pri ekstremno niskim temperaturama. Slavina je patentirani proizvod trvtke IWT j.d.o.o iz Iloka, a vrijednost nabave, montaže i popratnih radova je 15.000,00 kuna.

Igralište je obišao gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima te tom prilikom istaknuo kako je Grad Vukovar među prioritete uvijek stavljao brigu za najmlađe. „Na radost svih naših mališana i na zamolbu roditelja postavljeno je drugo u gradu atraktivno, moderno i popularno igralo tzv. zip line, a kroz komunikaciju s građanima i roditeljima na igralište je postavljena i nesmrazavjuća slavina za vodu. Cilj nam je svim dobnim skupinama osigurati kvalitetne sadržaje te dječja igrališta učiniti modernim i sigurnim mjestima za druženje i igru naših najmlađih sugrađana.“, rekao je Penava.

„Grad Vukovar u svakoj gradski četvrti brine o kvaliteti i sigurnosti dječjih igrališta, a svake godine ih dodatno moderniziramo te mijenjamo dotrajale sprave za što na godišnjoj razini izdvajamo 300.000,00 kuna. Ovakvo novo igralo sada imamo na dva igrališta u gradu, a isto će uskoro biti i u gradskoj četvrti Mitnica.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček te pozvao vukovarsku mladež na brigu i čuvanje imovine dječjih igrališta kako bi svi u njima mogli što duže uživati.

Gradska uprava Grada Vukovara redovito brine o 45 dječjih igrališta, kako na području samog grada, tako i prigradskih naselja Sotina i Lipovače. Posebnu pozornost Grad Vukovar pridaje odabiru kvalitetnih materijala i izvedbi igrala kojima se osigurava sigurnost pri njihovom korištenju, ali i vijek njihovog trajanja.

Kroz protekla 3 mjeseca Grad Vukovar sanirao je igrala na 24 dječja igrališta te je proveden postupak nabave za nova dopunska igrala za 14 dječjih igrališta u iznosu od  242.812,50 kn sa PDV-om, kako bismo unaprijedili i sadržajno obogatili mikrolokacije, ali i centralna igrališta svakog kvarta u gradu te povećali kvalitetu i sigurnost kako bi se djeca bezbrižno mogla igrati. Tako su obogaćena igrališta na Sajmištu (Ul. Vlahe Bukovca, Mazda park, Sajmište, Stjepana Supanca, Augusta Cesarca), ali i brojna druga (Voćinska, Lijeva bara, križanje Široki put – Ratarska, Zagrebačka, Županijska, Zrmanjska te K. A. Stepinca u Sotinu).