Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao radove na rekonstrukciji raskrižja, odnosno, izgradnji kružnog toka u gradskoj četvrti Sajmište, ispred Osnovne škole Antuna Bauera i rekonstrukciji okolnih ulica.

Radove izvodi tvrtka Cestorad d.d., a trenutno su u tijeku radovi na pješačkim stazama te izvođenju nove vodovodne mreže na Trgu Matije Gupca i u Ulici Augusta Šenoe. Također, u tijeku je i izvođenje radova na parkiralištima i pješačkim stazama u Ulici Antuna Augustinčića.

Ukupna vrijednost radova je 5.500.045,83 kuna bez PDV-a, investitor su Hrvatske ceste, a rok za izvođenje radova je 5 mjeseci.

Gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako je riječ o projektu koji je na sjednici Vlade Republike Hrvatske koncem 2016. godine na inicijativu Grada Vukovara uvršten u Program obnove komunalne infrastrukture Vukovara. „Sukladno ideji koju Grad Vukovar zaista dugo vremena promišlja, ali i brojnim upitima građana, roditelja, kao i vijećnika Gradskog vijeća Grada Vukovara realizacija ovog izuzetno važnog projekta roditeljima i učenicima Osnovne škola Antuna Bauera uvelike će olakšati, ali i ono što je najvažnije, omogućit siguran pristup školi.“, zaključio je gradonačelnik Penava te istaknuo kako je investitor Hrvatske ceste, budući se radi o državnoj cesti.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Dražen Čulig ovom prilikom naglasio je kako je sukladno potpisanom ugovoru između tvrtke Cestorad i investitora Hrvatskih cesta rok za izvođenje radova 5 mjeseci, što znači da se završetak projekta očekuje sredinom rujna ove godine. „Rekonstrukcijom ceste izvršiti će se i zamjena vodovodnih instalacija gdje je do sada bio azbestni cjevovod, a završetkom ovog projekta koji obuhvaća i rješenje parkirnih mjesta, Grad Vukovar započeti će s projektom izgradnje dodatnih parkirnih mjesta.“, pojasnio je pročelnik Čulig te dodao kako je projekt bitan i za Ulice Vanje Radauša i Frana Kršinića iz kojih nije postojao prilaz, odnosno prijelaz prema školi preko državne ceste.

Ravnatelj Osnovne škole Antuna Bauera Zlatko Milić izrazio je zadovoljstvo početkom realizacije projekta koje će uvelike povećati sigurnost djece pri dolasku i odlasku iz škole.