Direktor gradske tvrtke Vodovod grada Vukovara d.o.o. Dario Tišov i direktor gradske tvrtke Komunalac d.o.o. Igor Štrangarević svečano su u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara potpisali Ugovor o rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskoj četvrti Borovo naselje.

Rekonstrukcija će biti proveden u ulicama dr. Ante Starčevića, Bernarda Vukasa, Krešimira Ćosića, Rudolf Perešina, Nikole Perlića i Sportska.

„Vodovod grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom i Hrvatskim vodama nastavlja ulagati u komunalno-vodnu infrastrukturu na području našega grada. U ulicama koje su obuhvaćene ovom rekonstrukcijom ugradit će se 1,5 km novog cjevovoda, a rok za završetak radova je 30. studenoga 2021. godine“, rekao je direktor gradske tvrtke Vodovod grada Vukovara d.o.o. Dario Tišov te dodao kako je najpovoljniji ponuditelj bila gradska tvrtka Komunalac d.o.o.

Radovima rekonstrukcije vodovodne mreže osim zamjene dotrajalih cjevovoda obuhvaćena je i sanacija kolnika u ulicama Bernarda Vukasa i Krešimira Ćosića. Novim cjevovodima u navedenim ulicama poboljšat će se kvaliteta i sigurnost opskrbe pitkom vodom, ali i doprinijeti smanjenju gubitaka u vodoopskrbnom sustavu. Vrijednost radova iznosi 1.996.669,01 kuna bez PDV-a.

Potpisivanju su osim direktora gradskih tvrtki nazočili i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava te zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te je tom prigodom gradonačelnik Penava zahvalio Hrvatskim vodama što prati sve projekte u našem gradu koji su od lokalnog značaja te je istaknuo kako činjenica da je najpovoljniji ponuditelj za izvođenje ovih radova bila gradska tvrtka Komunalac, dovodi do spoznaje kako je ona zahvaljujući stručnim ljudima koji njome upravljaju postala izrazito konkurentna na tržištu.

Gradonačelnik je također istaknuo kako je Vodovod grada Vukovara među najboljima u državi ako se gledaju gubici u vodoopskrbnom sustavu. U 2020. godini zabilježeni su gubici ispod 20 %, što je daleko ispod prosjeka Republike Hrvatske koji iznose iznad 45 %. „Ovo je još jedan od mnogih pokazatelja po kojima se nalazimo u samom vrhu Republike Hrvatske te mnogima možemo biti primjer“, zaključio je Penava.