Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima je obišao radove na izgradnji novog skate parka u gradskoj četvrti Olajnica.

Naime, na radost svih ljubitelja skateboardinga, u gradskoj četvrti Olajnica u neposrednoj blizini postojećeg pridružuje se još jedan novi, profesionalni skate park.

Novi, profesionalni skate park biti će nepravilnog oblika površine 444,00 m2 koja obuhvaća voznu površinu i rampe na tamponskoj podlozi, a nakon izgradnje parka uslijediti će uređenje pristupnih staza i okolne zelene površine.

„Kroz razgovor te na inicijativu korisnika postojećeg skate parka, ali i Udruge „Rolling Wheels“ Vukovar Grad Vukovar odlučio se na ovu investiciju koja će mladim Vukovarcima, ali i svim građanima i posjetiteljima Vukovara pružiti dodatan sadržaj za rekreaciju i bavljenje sportom.“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Penava te istaknuo kako će skate park po izgradnji svojim oblikom i veličinom udovoljavati svim uvjetima koji zahtijevaju održavanje regionalnih i nacionalnih natjecanja.

„Vjerujemo kako svaki naš sugrađanin može biti zadovoljan ponudom i sadržajima koje Vukovar pruža s obzirom na svoju veličinu i broj stanovnika. Grad Vukovar kroz ovakve projekte radi na poboljšanju kvalitete življenja svih naših sugrađana, a realizacija ovog projekta za cilj ima i dodatno potaknuti mlade  da svoje slobodno vrijeme provode u prirodi, rekreirajući se.“, dao je zaključiti Penava.

Radove na novom skate parku izvodi tvrtka Petarda d.o.o. iz Zagreba, a direktor tvrtke Marin Dundić ističe kako se završetak izgradnje očekuje kroz razdoblje od 2 do 3 tjedna.

„Skate park je naziv za veliko aktivno igralište kojim se koriste samo skateri, nego i roleri i biciklisti, a u sve većem broju korisnici ovakvih igrališta su i mladi na romobilima. Skateboarding je među navedenima najstariji sport, a ujedno i sport koji je zajedno s BMX-om ušao u Olimpijske igre.“, objašnjava Dundić te ističe zadovoljstvo skorim završetkom projekta budući da u bližoj okolici ne postoji profesionalni skate park poput ovoga.

Naposljetku, službeno otvorenje novog skate parka u gradskoj četvrti Olajnica uz održavanje svojevrsnog natjecanja očekuje se krajem ljeta.

Ukupna vrijednost projekta je 618.265,31 kuna s PDV-om.