Od danas Vukovarci, posebice oni koji se profesionalno i rekreativno bave sportom mogu uživati na novom atletskom nogometnom stadionu u gotovo samom središtu Vukovara.

Svečanost otvorenja pratio je prigodan sportski program koji su pripremili Udruga kineziologa grada Vukovara i Atletski klub Vukovar, a u njemu će sudjelovati učenici osnovnih škola Dragutina Tadijanovića i Siniše Glavaševića, korisnici UZOSIO Golubica Vukovar, Hrvatski nogometni klub Vukovar 1991, Atletski klub Maraton Vukovar te Vukovarski triatlon klub.

Izgradnja sportsko rekreacijskog centra na nogometnom stadionu u Vukovaru projekt je koji je dio Intervencijskog plana Grada Vukovara te je ukupna vrijednost izvedenih radova 12.207.099,00 kuna s PDV-om. Izvođač radova je tvrtka Planum-građenje d.o.o. iz Vukovara.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije te Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, a partneri na projektu su Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara, VURA – Razvojna agencija Vukovar te Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“.

Gradonačelnik Ivan Penava ovom prigodom istaknuo je kako je riječ o drugom velikom kapitalnom projektu, nakon izgradnje Gradske tržnice, a koji je dio Intervencijskog plana grada Vukovara. „S nogometnim, ali i multifunkcionalnim atletskim terenom, atletskom stazom, terenom s umjetnom travom za mali nogomet, popratnim prostorijama, tribinama sa 186 sjedećih mjesta te novim parkirališnim mjestima, ovaj moderan kompleks sada je pravi ukras našega grada. Vjerujem kako će svi sportaši i rekreativci prepoznati sve odlike koje novi atletsko-nogometni stadion pruža te ovim putem sve njegove buduće korisnike pozivam da ga koriste na pravilan i odgovoran način.“, rekao je gradonačelnik Penava.

Gradski stadion je po završetku preobrazbe dobio novu zgradu sportsko rekreacijske namjene s pratećim prostorijama u prizemlju.

Uz već postavljenu atletsku stazu te tribine koje imaju 186 sjedećih mjesta, novi, velebni kompleks postao je moderan atletsko-nogometni stadion s pomoćnim igralištem na zapadnoj strani te novuređenim nogometnim igralištem, uz uređeno hortikulturno okruženje te nova 34 parkirališna mjesta za osobne automobile i 2 parkirališna mjesta za autobuse.

Suvremen je to spoj sportskih sadržaja za profesionalnu djelatnost i rekreaciju, a jedna od vizija Grada Vukovara je kontinuiranim unaprjeđenjem i modernizacijom sportske infrastrukture pozicionirati Vukovar na kartu turističkih destinacija sporta i rekreacije.