U svrhu poboljšanja prometne i komunalne infrastrukture na području grada Vukovara te gradske četvrti Borova naselja završena je izgradnja i proširenje kolničke konstrukcije na dionici od Čakovečke ulice, križanja s Velebitskom i Zrmanjskom ulicom do križanja s Ulicom Kralja Petra Krešimira IV.

Projektom je obuhvaćena izgradnja kolničke konstrukcije, kanala za oborinsku odvodnju, izmještanje javne rasvjete te horizontalna i vertikalna signalizacija.

Završene radove obišao je gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima te ovom prilikom istaknuo kako izgrađeni cestovni odvojak sada udovoljava svim uvjetima i standardima sigurnog prometovanja. „Na inicijativu građana, a u svrhu poboljšanja prometne i komunalne infrastrukture gradske četvrti Borova naselja završena je predmetna kolnička konstrukcija. Vjerujem kako su građani zadovoljni učinjenim, jer prometnica sada udovoljava uvjetima za sigurno odvijanje prometa te ima standarde koje se trudimo postići na području cijeloga grada.“, rekao je Penava.

Zamjenik gradonačelnik Filip Sušac dodao je kako su realizacijom ovog projekta spojene dvije gradske četvrti – Trpinjska cesta i Borovo naselje. „Na ovaj način rasterećen je promet, a kvalitetna prometnica sada udovoljava svim standardima redovnog odvijanja prometa.“, zaključio je Sušac.

Ukupna vrijednost projekta je 701.739,51 kuna s PDV-om, a izvođač radova je gradska tvrtka Komunalac d.o.o.