Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava potpisao je s direktorom tvrtke Parangal d.o.o. Zdravkom Banjanom ugovor o poboljšanju energetske učinkovitosti i modernizacije javne rasvjete na području Vukovara koja će doprinijeti uštedama kojima Grad Vukovar teži.

Penava je ovim putem rekao kako će uvođenjem moderne LED rasvjete koja se mijenja na ukupno 756 rasvjetnih stupova  doći do uštede od 39% čime će računi za električnu energiju biti znatno manji. Gradonačelnik je također istaknuo sljedeće: „Zbog izrazito loših hrvatskih zakona, procedura u odlučivanju u postupku javne nabave prolongirana je na gotovo godinu dana zbog čega gospodarstvenici, vrijedni djelatnici DKOM-a te naručitelji poslova djeluju u vrlo tromom i neoperativnom ambijentu koji nas u svijetu brzih odluka čini krajnje nekonkurentnima“.

Ovim projektom se modernizira javna rasvjeta na državnim prometnicama D2, D55 i D57 te na županijskoj cesti 4138, odnosno, kako je pojasnio pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig, modernizira se javna rasvjeta u ulicama: Trpinjska cesta, 12 redarstvenika, Kudeljarska, Vinkovačka, Priljevo, Matice Hrvatske, Ivana Gundulića, Trg žrtava fašizma, Kardinala Alojzija Stepinca, Antuna Bauera Paje, Županijska, Frankopanska, Trg kralja Tomislava, Europske unije, Sajmište, Nikole Andrića, Stjepana Radića, Trg Slavija, Bana Josipa Jelačića.

Projekt je vrijedan 3.044.910,00 kuna s PDV-om.