Grad Vukovar u suradnji s tvrtkom Magic Forest kroz „Projekt O2“ provodi pošumljavanje zelenih površina dronom te sadnje drveća u park- šumi Adica.

Pošumljavanje bespilotnim letjelicama obavlja se na način da one iznad zelene površine ispuštaju tzv. seed bombs - samoklijajuće paketiće sjemena drveta i biljaka iz kojih će izrasti drveće.

Danas se ponovno pošumljavanje dronom obavljalo na lokaciji tzv. „potkove“, zelene površine između naselja Lužac i Ulice Priljevo gdje je na površini od 3ha bačeno 7.500 samoklijajućih loptica sa sjemenkama biljaka i drveća.

Nakon toga, u park-šumi Adica sadilo se 130 mladica hrasta lužnjaka.

U sadnji su sudjelovali učenici OŠ Nikole Andrića, a s obzirom kako projekt u suradnji s tvrkom Magic Forest financiraju velike tvrtke s ciljem odgovornog ponašanja, sadnji su danas nazočili i predstavnici tvrtke Grawe koji su također dali podršku ovom projektu.

Gradonačelnik Ivan Penava također se rado odazvao sadnji te je istaknuo kako mu je drago biti dio ovog projekta. "Zahvaljujem tvrtki Magic Forest i Grawe osiguranju, ali i našim najmlađim sugrađanima iz OŠ Nikole Andrića koji su se angažirali u ovoj hvalevrijednoj akciji“, rekao je gradonačelnik te dodao kako se u idućem razdoblju nastavlja pošumljavanje zelenih površina na području Vukovara te kako je Grad Vukovar putem EU fondova osigurao dodatnih 3.000 sadnica koje će se uskoro saditi na području našeg grada.

Ovo je treća godina kako "Projekt O2" uspješno funkcionira, a jedan od začetnika projekta Goran Ladišić zahvalio je Gradu Vukovaru na suradnji i iskazao svoje zadovoljstvo što se sadnja provodi upravo u Vukovaru, dok je predsjednica Uprave tvrtke Grawe Hrvatska d.d. Nataša Kapetanović rekla kako im je izuzetno važno odgovorno ponašanje za sve buduće generacije te je to jedan od razloga zašto su ovaj projekt podržali.