Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, objavio je dana 14. siječnja 2015. godine Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za odvojeno prikupljanje otpada. Na objavljeni Javni poziv Grad Vukovar je podnio zahtjev za sufinanciranje nabave 250 komada kružnih lakiranih kanti (koševa) volumena 60 l, za sakupljanje komunalnog otpada na području grada Vukovara, te je dostavio Fondu potpunu obveznu dokumentaciju sukladno Javnom pozivu.
U provedenom postupku je utvrđeno da Grad Vukovar zadovoljava propisane uvjete Javnog poziva, te isti ispunjava kriterije utvrđene općim aktima Fonda.
Nabavom komunalne opreme-kanti za sakupljanje komunalnog otpada omogućiti će se učinkovitije gospodarenje otpadom na području grada Vukovara, a sve u skladu s osnovnim načelima Zakona o zaštiti okoliša ("Narodne novine" br. 80/13 i 153/13) i Zakona o održivom gospodarenju otpadom ("Narodne novone" br. 94/13), te ciljevima Strategije gospodarenja otpadom Republike Hrvatske ("Narodne novine" br. 130/05).
Fond će u sufinanciranju sudjelovati sa sredstvima pomoći u visini 80% procijenjene vrijednosti komunalne opreme-kanti za sakupljanje komunalnog otpada čiji opravdani troškovi iznose ukupno 225.000,00 kuna, a najviše u iznosu do 180.000,00 kuna. Grad Vukovar je dužan osigurati preostali iznos financijskih sredstava potreban za nabavu komunalne opreme-kanti za sakupljanje komunalnog otpada te provesti postupak nabave za odabir isporučitelja komunalne opreme sukladno pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske. Nakon provedbe postupka nabave Grad Vukovar i Fond će sklopiti Ugovor o neposrednom sufinanciranju nabave komunalne opreme-kanti za sakupljanje komunalnog otpada na području grada Vukovara.