{gallery}2015/09/11/03{/gallery}U višestambenim zgradama na adresi Vijenac Ruđera Boškovića 3, 4 i 5 postojeća su dizala u izuzetno lošem stanju, opasna i nepouzdana za korištenje te je nužna sanacija.

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava uručio je direktoru Tehnostana d.o.o. Kristijanu Lovrenšćaku Ugovore o sufinanciranju koji se sklapaju između Grada Vukovara zastupanom po gradonačelniku Ivanu Penavi i suvlasnika stambene zgrade zastupanih po upravitelju trgovačkom društvu Tehnostan d.o.o.

Planirana sanacija obuhvaća zamjenu kompletnog elektrotehničkog dijela dizala, uređenje kabine i ugradnju novih nosivih užadi.

Procijenjena vrijednost radova s uključenim PDV-om je 110 000 kuna za Vijenac Ruđera Boškovića 3, 102 000 kuna za Vijenac Ruđera Boškovića 4, 135 000 kuna za Vijenac Ruđera Boškovića 5 .

Grad Vukovar sufinancirat će radove sanacije dizala u navedenoj zgradi u vrijednosti 80% stvarno utrošenog iznosa, a najviše do 80% predviđene vrijednosti.
„Riječ je o zastarjeloj tehnologiji koja smanjuje kapacitet dizala, a s ovim ćemo projektom podići i funkcionalni i sigurnosni aspekt. Ujedno je ovo poziv svim stanarima višestambenih zgrada da se maksimalno uključe u sva financiranja koja Grad Vukovar te Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara kao i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nude i omogućavaju kako bi podigli standard i kvalitetu života svih građana," pozvao je gradonačelnik Penava.

Direktor Tehnostana naglasio je kako stanari nisu u mogućnosti sami financirati ove projekte te se skupa sa predstavnicima stanara zahvalio gradonačelniku na iskazanoj pomoći.