{gallery}2015/11/06/07{/gallery} Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović predstavili su električne bicikle namijenjene komunalnim redarima.

Tijekom prošle godine Grad Vukovar se prijavio na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za neposredno sufinanciranje ostalih mjera energetske učinkovitosti u prometu. Prijava se odnosila na kupnju pet električnih bicikala za potrebe komunalnih i prometnih redara u Gradu Vukovaru.

Prijavu grada Vukovara Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je ocijenio pozitivnom te odlučio sufinancirati davanjem sredstava pomoći u visini od 80% opravdane vrijednosti projekta, a najviše u iznosu do 38.399,95 kuna.

Grad Vukovar proveo je postupak nabave bagatelne vrijednosti za navedenu robu gdje je tvrtka BIM SPORT d.o.o. odabrana kao najpovoljnija s cijenom od 39.996,00 kuna (bez PDV-a), odnosno po ukupnoj cijeni od 49.995,00 kuna.

„Korištenjem električnih bicikala planira se povećanje učinkovitosti rada komunalnih redara kao i pružanje ostalim građanima dobar primjer za uštede u potrošnji goriva, kao i smanjenju emisija štetnih plinova i zaštiti okoliša. Osim toga, komunalni redari dobili su prepoznatljive jakne koje su svojevrsna uniforma po kojoj ih građani mogu prepoznati te im se obratiti im sa svojim sugestijama i upitima kao službenim osobama Grada Vukovara," objasnio je gradonačelnik Penava.

„Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će sufinancirati navedeni Projekt u iznosu od 38.399,95 kuna dok će Grad Vukovar za navedeni projekt iz Proračuna izdvojiti 11.595,05 kuna. Cilj projekta je da pri zadovoljavajućim vremenskim uvjetima komunalni redari koriste električne bicikle umjesto službenih automobila. Korištenjem električnih bicikala očekuju se značajne uštede u potrošnji goriva i troškovima održavanja službenih automobila, kao i smanjenju emisija CO2 i zaštiti okoliša," istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović.