{gallery}2015/11/11/02{/gallery} Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su radove na sanaciji kolnika, nogostupa i parkirališta u blizini višestambenih zgrada na Trgu žrtava fašizma.

Radovi, u vrijednosti od 620 000 kn, počeli su sredinom listopada i trebali bi biti gotovi do početka prosinca. Izvođač radova je Gradnja d.o.o. Osijek. Riječ je potpunoj rekonstrukciji Trga žrtava fašizma koja uključuje novi nogostup, cestu, rasvjetu, cestovnu odvodnju i deset parkirnih mjesta.  

„Vukovar je u ovome trenutku jedno veliko gradilište te planiramo dovršiti još niz projekata do zime. Radovi na ovome prostoru bi također trebali biti gotovi prije zahlađenja i snijega tako da će stanovnici okolnih zgrada prije zime dobiti uređen i funkcionalan prostor. Riječ je o centru grada i prostoru gdje se u blizini nalaze brojne institucije i ustanove kao što su bolnica, sud, Veleučilište i škole tako da je neophodno osigurati veći broj parkirnih mjesta," objasnio je gradonačelnik Penava.