{gallery}2016/03/08/04{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su radove na rekonstrukciji plinske instalacije stanova na adresi Kardinala Alojzija Stepinca 43.

Plinska instalacija izvedena u sklopu obnove zgrade 1998. godine nije bila u skladu s važećim zakonskim odredbama te zbog toga 8 stanova nije bilo moguće spojiti na plinsku mrežu, te je bilo potrebno izvesti rekonstrukciju plinske instalacije stanova.

Uzimajući u obzir da suvlasnici i stanari nisu u mogućnosti financirati ovako velike zahvate, Grad Vukovar odlučio je pomoći svojim građanima i sufinancirati radove rekonstrukcije u iznosu od 80% iako nije vlasnik zgrada i nije nadležan za obnovu i održavanje.

„Rekonstrukcija plinske instalacije obuhvaća demontažu osam postojećih plinskih ložišta i ugradnju osam novih plinskih kondenzacijskih ložišta, rekonstrukciju dimnjaka, prilagodbu plinske instalacije za štednjake i ugradnju novih termostata", rekao je gradonačelnik Ivan Penava istaknuvši kako je zadovoljan jer će ovim radovima kvaliteta života stanara zasigurno biti bolja.

Tehnostan d.o.o. kao upravitelj zgrada pripremio je projekt rekonstrukcije plinske instalacije, u ime suvlasnika proveo postupak nabave za izvođenje rekonstrukcije te sklopio ugovor s izvođačem radova Pepur montaža d.o.o.

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 250.000,00 kuna.

Stanarka navedene zgrade, Stana Kolunđija rekla je kako je iznimno zadovoljna rekonstrukcijom te se zahvalila gradonačelniku Penavi i gradu Vukovaru.