{gallery}2016/03/30/02{/gallery} Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović obišli su saniranu ulicu Ive Lole Ribara u Borovu Naselju.

Riječ je o sanaciji komunalne infrastrukture – cjevovoda pitke vode i odvodnje, javne rasvjete, ceste, parkirališta i nogostupa.
Izvedenim radovima obuhvaćeno je postavljanje novog cjevovoda pitke vode te odvodnje stambenih objekata i ceste. Isto tako postavljena je nova javna rasvjeta te je izvršena sanacija ceste, nogostupa i parkirališta sa propisanom horizontalnom i vertikalnom prometnom signalizacijom.

Izrađivač projekta i nadzor izvođenja radova na sanaciji je tvrtka Rencon d.o.o. Osijek, a izvođač radova je tvrtka Osijek-Koteks d.d. Osijek.
Vrijednost izvedenih radova je 1.475.000,00 kn s uključenim PDV-om.

Penava je istaknuo kako na komunalnom planu i u ovoj godini nastavljamo intenzivno raditi.

Pročelnik UO za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović rekao je kako je ovo nastavak prošlogodišnjeg trenda kada smo sanirali preko 20 ulica, a za ovu godinu predviđena je obnova novih 20 do 25 ulica na području grada Vukovara. Sljedeći tjedan kreće se sa sanacijom novih ulica u Borovu Naselju: Petrinjska ulica, spoj ulica Domovinskog rata i Dvanaest redarstvenika te u naselju Lužac Težački put i ulica Katarine Zrinski.

„Ove godine ćemo samo iz proračuna Grada Vukovara uložiti oko 30 milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu, a ako tu dodamo i projekte Vodovoda grada Vukovara i Hrvatskih cesta cjelokupna investicija će iznositi preko 500 milijuna kuna", istaknuo je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.