Sukladno mnogobrojnim upitima građana koji su ove godine tražili savjetodavnu podršku gradske uprave Vukovar i ove godine veliki broj građana zainteresiran  je prijaviti se za energetsku obnovu svojih obiteljskih kuća. Kako je u medijima neslužbeno najavljeno  da će se za područja posebne državne skrbi, pa tako i  za Grad Vukovar, iznos sufinanciranja smanjiti s dosadašnjih 80 na 50 posto prihvatljivih troškova  većina potencijalnih prijavitelja za energetsku obnovu svojih obiteljskih kuća vjerojatno će ostati uskraćeni zbog  financijske (ne)mogućnosti  sufinanciranja 50 posto prihvatljivih troškova.
Programom energetske obnove obiteljskih kuća od 2013. godine do današnjega dana na području grada Vukovara obuhvaćeno je  oko 400 obiteljskih kuća. Za navedeni Program i ove godine zainteresiran je veliki broj građana grada Vukovara te je  gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava,  u ime svih potencijalnih prijavitelja, uputio v.d. direktoru Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Ljubomiru Majdažiću zamolbu kojom traži da  sufinanciranje  u Programu energetske obnove obiteljskih kuća u gradu Vukovaru za fizičke osobe ostane u iznosu od 80 posto prihvatljivih troškova.
Navedeni Program ima višestruku korist budući  građani dobivaju energetski učinkovite domove, ugodniji boravak u istim kao i smanjenu potrošnju energenata. Na takav način smanjuje se emisija CO2 u atmosferu i najvažnije - razvija se gospodarstvo grada Vukovara budući da većinu poslova obavljaju tvrtke i obrti registrirani u gradu Vukovaru.
Gradonačelnik Ivan Penava  očekuje  uspješan ishod ovoga problema i vjeruje da će veliki broj građana navedenim Programom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost energetski obnoviti svoju obiteljsku kuću.