Ulicama Vukovara danas je više od 500 sudionika trčalo u dvije discipline -  polumaraton i utrka građana u sklopu 4. vukovarskog polumaratona.

Ova utrka je u Vukovaru po prvi puta održana 2019. godine, a preživjela je i izazovnu korona-krizu te se 2021., kao i danas održala uživo!

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako su ovakve manifestacije u Vukovaru dobrodošle te je lijepo da upravo vukovarski polumaraton postaje tradicija za naš grad. „Vukovar danas živi u pravom smislu riječi! Preko 500 prijavljenih sudionika nam daje vjetar u leđa da i u narednim godinama nastavimo s organizacijom polumaratona, u što uopće ne sumnjam te pozivam sve trkače, ali i rekreativce da se i dogodine susretnemo na istom ovom mjestu i zajedno promoviramo zdrav način življenja“, zaključio je Penava te označio start 4. Vukovarskog polumaratona poželjevši sreću svim sudionicima.

Svaki trkač prolaskom kroz cilj okrunjen je trajnom uspomenom na vukovarski polumaraton, prekrasnom unikatnom medaljom, a ukupni pobjednici dobili su novčane i sponzorske nagrade te pehare.

Cilj ove atletske utrke je podizanje samopouzdanja mladih i odraslih osoba te promicanje zdravog načina života kroz popularizaciju rekreativnog trčanja za sve uzraste.

Organizatori su Grad Vukovar i Skiper media, a suorganizatori su Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Sportski objekti Vukovar, Triatlon klub Vukovar i Atletski klub Maraton.