Odlukom Europske sveučilišne sportske organizacije „EUSA“ Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru i Hrvatskom akademskom sportskom savezu dodijeljeno je domaćinstvo Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu 2025. godine.

U prostorima Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar održana je konferencija za medije na kojoj je najavljeno održavanje prvenstva, a tom prilikom gradonačelnik Ivan Penava istaknuo je kako je Vukovaru izuzetna čast biti domaćinom ovakvog natjecanja. „Moramo biti realni, vratiti se nekoliko godina u nazad i spoznati kako se puno toga promijenilo na bolje u našem gradu. Možemo biti sigurni u sebe i svoje kapacitete. Sve ovo ne bi bilo moguće da nema ljudi koji kvalitetno rade, no ne smijemo zanemariti ni onu materijalnu osnovu u koju smo ulagali dugi niz godina. Stvorili smo temeljne pretpostavke za kvalitetnim sportskim objektima Vukovara i na to smo ponosni.“, rekao je Penava te dodao kako je domaćinstvo Europskog sveučilišnog prvenstva u vaterpolu izvrsna prilika za predstavljanje našega grada, županije i države. „Siguran sam kako će studenti po završetku prvenstva iz Vukovara otići s lijepim uspomenama.“, zaključio je Penava.

Dekan Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar Željko Sudarić rekao je kako je ovo postignuće rezultat zajedničke sinergije i suradnje Veleučilišta, lokalne i regionalne vlasti. „Izuzetno sam ponosan da je naše veleučilište prepoznato kao budući organizator prvenstva te sam siguran kako tomu ne bi bilo tako da nemamo izvrsnu sportsku infrastrukturu na području grada.“, rekao je Sudarić.

Najveći je ovo sportski događaj u povijesti vukovarskog veleučilišta te njegovog sportskog djelovanja, a zakazan je za mjesec srpanj 2025. godine.