Gradonačelnik Ivan Penava zajedno sa suradnicima na današnjoj konferenciji za medije uputio je javnost kako je Grad Vukovar putem EU projekta „Znati je fora“ osigurao EU sredstva za rad 32 pomoćnika u nastavi koji će pridonositi socijalnoj uključenosti i integraciji 38 učenika u redoviti odgojno-obrazovni sustav u sedam osnovnih škola na području grada Vukovara.

Tako je Grad Vukovar osigurao pomoćnike u nastavi za sve učenike kojima je takva pomoć potrebna.

Ukupna vrijednost projekta je 1.540.261,20 kuna od čega bespovratna sredstva iznose 1.463.248,14 kuna.

Jednako tako, gradonačelnik Penava podsjetio je kako Grad Vukovar i ove godine za osnovnoškolce osigurava sav potreban školski pribor i materijal.

„Unatoč trenutnoj situaciji i krizi osigurali smo sav potreban školski materijal, pa će tako vukovarske osnovnoškolce prvi dan škole na školskim klupama dočekati bilježnice s motivima Vukovara, radne bilježnice, geografski i povijesni atlasi, likovne mape, kutije za tehničku kulturu, likovne kutije te preobuka u vidu tenisica i cvički vukovarske tvornice Borovo čime želimo dodatno razviti ljubav djece prema svome gradu.“, istaknuo je gradonačelnik Penava.

Za sve to je Grad Vukovar namijenio 1.400.000,00 kuna, a nakon provedene nabave utrošena su sredstva u visini 1.255.906,19 kuna.

Putem EU projekta „Bez brige za užinu“ Grad Vukovar i ove godine osigurao je bespovratna sredstva u visini od 916.019,33 kune, čime je omogućena besplatna užina u osnovnim školama za 896 vukovarskih učenika koji su u riziku od siromaštva.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić dodao je i kako je Grad Vukovar ove godine u sustav obrazovanja uložio više od 15 milijuna kuna.

Po pitanju obnove Osnovne škole Nikole Andrića pročelnik Dimić pojasnio je kako su u tijeku posljednji pregledi škole od strane predstavnika nadležnog ministarstva. „Vjerujemo kako će 05. rujna nastava započeti u novoj, obnovljenoj zgradi.“, zaključio je Dimić.