S polaznicima Dječjeg vrtića Vukovar I i Dječjeg vrtića Vukovar II u gradskoj vijećnici Grada Vukovara se u povodu Dječjeg tjedna i Međunarodnog dana djeteta susreo gradonačelnik Ivan Penava te njegovi suradnici.

Gradska vijećnica danas je zasigurno bila središte veselja i radosti, ali i zanimljivih pitanja i sugestija upućenih čelnim ljudima Grada Vukovara. Vrtićarci su u prvom redu zaželjeli još igrala u svojim vrtićima, ali su izrazili i zadovoljstvo izgledom svoga grada.

„I ove godine bilježimo trend povećanja upisane djece u vukovarske vrtiće. Tome zasigurno doprinosi povoljna cijena vrtića koja se nije mijenjala godinama. Cijena vrtića za prvo dijete je 490 kuna, 441 kunu za drugo dijete te za treće i svako slijedeće dijete vrtić je besplatan. Također, i visoki standardi u objektima vrtića u koje godinama ulažemo značajna sredstva, koristeći i sredstva EU fondova, rezultiraju kontinuiranim povećanjem broja upisane djece, ali i zaposlenika vrtića.“, dao je istaknuti gradonačelnik Penava te zahvalio djeci na posjeti.

„Već tradicionalno u Hrvatskoj se prvi tjedan u listopadu obilježava kao dječji tjedan, a u tim danima želja nam je skrenuti pozornost na dječja prava koja su zajamčena Konvencijom o pravima djeteta. Mi odrasli imamo obvezu i dužnost voditi brigu o djeci i  naučiti ih njihovim pravima i obvezama, što u vrtiću svaki dan i činimo.“, rekla je ovom prilikom ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I, Mirjana Kulić.

„Važno je čuti glas djece, a mi smo tu da im u tome pomognemo.“, naposljetku je dala istaknuti ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II Marina Latinović.


U okviru Dječjeg tjedna u srijedu će na Trgu Republike Hrvatske biti organizirana centralna manifestacija te nastup vukovarske vrtićke djece, a prethodnog vikenda održana je vrtićka biciklijada.