Na Trgu Republike Hrvatske je prigodnim programom u kojemu je sudjelovalo 200 vukovarskih mališana obilježen Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta koji se tradicionalno obilježava svake godine u prvom punom tjednu listopada.

Dječji tjedan obilježava se pod sloganom „Ljubav djeci prije svega“, a njegova svrha je usmjeriti pozornost najšire javnosti na ostvarivanje prava i potreba djece.

Najmlađe Vukovarce Dječjeg vrtića Vukovar I i Dječjeg vrtića Vukovar II, koji su kroz veselu priredbu dočekali svoj tjedan, pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić poželjevši vrtićarcima dobru i poučnu zabavu tijekom Dječjeg tjedna, a odgojiteljima i učiteljima ujedno čestitavši i Svjetski dan učitelja koji se obilježava 05. listopada.

„Prekrasno je vidjeti mladost u središtu Vukovara, a danas je vrlo bitno zahvaliti se odgajateljima koji ulažu velike napore kako bi roditelji bez puno brige mogli obavljati svoj svakodnevni posao te svoju djecu ostaviti na sigurnom mjestu gdje će učiti i stjecati nova znanja i vještine. Grad Vukovar se trudi održati visoki standard u vrtićima. Ne dopuštamo da cijene koje su u porastu utječu na standard te zadržavamo niske cijene vrtića. Prošle godine smo za vrtiće izdvojili 12,6 milijuna kuna, a ove godine plan je utrošiti oko 13,2 milijuna kuna. Kontinuirano brinemo o pedagoškom standardu te osiguravanju što boljih uvjeta života za djecu, ali i njihove roditelje.“, dao je pojasniti pročelnik Dimić.

„Danas u našem lijepom Vukovaru obilježavamo Dječji tjedan i Međunarodni dan djeteta te učimo o njihovim pravima, a djeca nam poručuju da imamo u vidu i njihove potrebe. Slijedom toga posjetili smo i gradonačelnika, a Grad Vukovar kao naš osnivač osluškuje potrebe djece i maksimalno nastoji poboljšati kvalitetu života djece u vrtiću.“, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar I, Mirjana Kulić.

„Djeca su danas posebno radosna i vesela te su spremno došli pokazati što sve znaju. Dječji tjedan vrijeme je kada se treba ukazati na prava djeteta, kako odraslima, tako i djeci koja trebaju znati svoja prava, ali i svoje obveze.“, naposljetku je zaključila ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II, Marina Latinović.