Ulicama Vukovara jučer i danas trčalo je 600 trkača u dvije discipline -  polumaraton i utrka građana Bauder night run u sklopu 5. vukovarskog polumaratona.

Od 2019. godine, kada je Vukovarski polumaraton prvi puta održan, svjedočimo kako je utrka među Vukovarcima svesrdno prihvaćena, a od ove godine ona je licencirana od strane Međunarodnog atletskog saveza te je ušla u službeni kalendar Hrvatskog atletskog saveza.

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, u cilju promicanja zdravog načina života te popularizacije rekreativnog trčanja bio je sudionik Bauder night run utrke (utrke građana), a danas je otvorio 5. vukovarski polumaraton.

"Uz veliki broj subjekata koji pomažu ovaj događaj, veliki broj volontera, ali i pomoć policije, vukovarski polumaraton raste iz godinu i godinu te je sada na odličnoj i visokoj razini ovakvih događaja. Grad Vukovar i ove godine podržao je utrke, a s ciljem promocije zdravog i kvalitetnog načina života to ćemo činiti i u budućnosti.", rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Ivan Penava prilikom otvaranja 5. vukovarskog polumaratona te svim trkačima zaželio uspješnu utrku te lijepe dojmove iz Vukovara..

Organizatori 5. vukovarskog polumaratona su Atletski klub Maraton Vukovar, Vukovarski triatlon klub uz potporu Grada Vukovara i Sporskih objekata Vukovar.

 

Foto: AK Maraton Vukovar i Grad Vukovar