Gradonačelnik Penava posjetio je članove Boćarskog kluba Mitnica kako bi im čestitao na plasmanu u 2. hrvatsku boćarsku ligu Zagreb - Slavonija te dao potporu u daljnjem djelovanju i aktivnostima.

Uz gradonačelnika Penavu posjeti su nazočili i zamjenik Filip Sušac, pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić, pročelnik UO za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo Dražen Čulig te pročelnica UO za gospodarstvo Kristina Bilić.

"Nakon što smo izgradili natkriveno boćalište lijepo nam je vidjeti da boćarski klubovi koriste sadržaje, a pri tome ostvaruju odlične uspjehe. Zadovoljstvo nam je vidjeti da je klub aktivan s puno članova, svjedoci smo raznim turnirima i aktivnostima. Vrlo brzo su pokazali svojim rezultatima da smo s razlogom uložili u ovu infrastrukuru. Nadamo se kako će cijela ova priča zajedno privući i mlade boćare. Čestitke klubu na uspjehu, a Grad Vukovar je i dalje na raspolaganju za razvijanje boćarske priče na području Vukovara.", dao je zaključiti gradonačelnik Penava.

Dopredsjednik Boćarskog kluba Mitnica Đuro Levačić zahvalio je gradonačelniku i Gradu Vukovaru na potpori te istaknuo kako bez uvjeta koje imaju na raspolaganju od prošle godine, ne bi uspjeli doći do dobrih uspjeha.

"Uviđamo što je potrebno da uvjeti budu na još većoj razini. Sukladno planu i mogućnostima, Grad Vukovar stoji na raspolaganju boćarskim klubovima.", zaključno je rekao pročelnik Dimić.

Grad Vukovar redovno podupire rad boćarskih klubova na području grada Vukovara, a 2022. godine izgradnjom natkrivenog boćališta vrijednog 2.490.944,25 kn s PDV-om (700.000,00 kuna sufinanciranje FORGV-a) dodatno je dao unaprijediti razvoj ovog sporta na području grada, ali i puno šire, a čime su istovremeno stvoreni uvjeti i za održavanje natjecanja visokog ranga u Vukovaru.