Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava potpisao je ugovor za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju zgrade Eltzovog crvenog magazina te njezine prenamjene u Glazbeno kulturno-umjetnički centar.

Eltzov crveni magazin primjer je povijesne utilitarne industrijske arhitekture u Vukovaru izgrađen 1893. godine, a njegovom rekonstrukcijom i prenamjenom u svrhu centralnog okupljališta glazbene, kulturne i umjetničke scene Vukovara udahnuti ćemo mu novi život.

Ovom prilikom gradonačelnik Penava je istaknuo kako je sukladno projektu u planu između ostaloga u ovaj prostor premjestiti i Glazbenu školu s modernim, funkcionalno opremljenim prostorijama. „Ovaj objekt dugo vremena stoji van funkcije, a projektnom dokumentacijom koju ćemo dobiti biti ćemo spremni za apliciranje na natječaje europskih fondova“, rekao je Penava te dodao kako je kroz rad odjela za obrazovanje Grada Vukovara i konzervatorima s područja našeg grada postignuta suglasnost oko prenamjene objekta, a projektnom dokumentacijom Grad Vukovar će dobiti i kvalitetno idejno rješenje i financijsku projekciju njegove izvedbe.

Projektnu dokumentaciju će izvesti Ekološki centar d.o.o. iz Vukovara, a vrijednost ugovora je 83.333,33 EUR s PDV-om, koja su osigurana u proračunu FORGV-a.