Obilježavanje 32. godišnjice tragične pogibije general bojnika Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a nastavljeno je svetom misom zadušnicom u crkvi Gospe Fatimske te programom "Heroj Trpinjske ceste" kod spomen-biste Blage Zadre na Trpinjskoj cesti.

Inače, 16. listopada 1991. piše se crnim slovima jer su toga dana živote izgubila trojica heroja obrane grada Vukovara. Uz Blagu Zadru i Alfreda Hilla, život je izgubio i Zvonko Mlinarić koji je poginuo u pokušaju izvlačenja tijela Blage Zadre u Kupskoj ulici.

Uz članove obitelji general bojnika Zadre te pukovnika Hilla, vijenac su položila izaslanstva Predsjednika Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog sabora, delegacija Vukovarsko-srijemske županije te delegacija Grada Vukovara predvođena gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom.

"Najvažnije što nam je Blago Zadro ostavio u nasljeđe su vrijednosti koje je on živio. Od njegovog čuvenog odbijanja pancirke, do činjenice da je uvijek bio neustrašiv i hrabar te vjeran svome narodu i domovini. To su vrijednosti koje često na razini društva zaboravljamo i ne držimo ih se no, hvala Bogu pa imamo takve divove u našoj povijesti koji nam mogu služiti kao uzor. Zbog njega, Alfreda Hilla, ali i svih njihovih suboraca smo danas ovdje.", rekao je Penava.

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić prisjećajući se Blage Zadre rekao je kako je od običnog čovjeka postao general te je bio uzor. "Svima nam je bio i otac i majka. Svi su ga voljeli, a kada se dogodilo najgore, bilo nam je jasno da je to bio početak kraja. Posjedovao je rijetke osobine i jedan je najslužnijih za obranu Vukovara.", rekao je Josić.

Prilikom programa "Heroj Trpinjske ceste" nazočnima su se obratili i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medvec, izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, saborski zastupnik Nikola Mažara te izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske, pročelnik vojnog ureda pri Uredu Predsjednika Republike Hrvatske, brigadir Ivica Kranjčević ističući herojstvo Blage Zadre te svih njegovih suboraca, branitelja Vukovara.

U sklopu programa je bojniku Saši Đeriću uručeno priznanje - Plaketa Grada Vukovara kao najboljem polazniku 31. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“, a za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovijednih i organizacijskih sposobnosti. Priznanje je u ime Grada Vukovara, bojniku Đeriću uručila obitelj Zadro. Bojniku Đeriću uz plaketu isplaćena je i novčana nagrada koju je odlučio donirati građanki Vukovara u potrebi.

Svoje poštovanje i zahvalnost te sjećanje na heroje Domovinskog rata brojni iskazuju i organizacijom sportskih manifestacija i maratona. Upravo stoga, ove je godine biciklistička ekipa veterana "Tigrovi", kolektiv u sastavu od sedmero biciklista i dvoje članova pratnje, odvezla 300-kilometarski maraton sa startnom pozicijom iz Spomen doma Tigrovi u Rakitju. Biciklisti, inače hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, na ovaj simboličan način odaju počast stradalima u domovinskom ratu, a danas su to učinili u sjećanje na ratnog suborca i prijatelja, general bojnika Blagu Zadru te su nazočili komemorativnom skupu.

Obilježavanje je završilo mimohodom do mjesta pogibije general bojnika Blage Zadre u Kupskoj ulici gdje su upaljene 32 svijeće za protekle 32 godine.